nieuws

Kindermuseumnacht in Utrecht

Horeca

Morgen, 18 februari, vindt de eerste museumnacht voor kinderen plaats. De Utrechtse musea organiseren leuke, actieve en spannende kinderprogramma’s tot in de late uurtjes. Het Spoorwegmuseum geeft een magische interactieve droomshow tussen de treinen. Met een strenge conducteur en een uitbundige conductrice gaan de kinderen op reis naar een andere wereld.

In wereld 1 nemen personages van lang geleden je mee naar het Engeland van 1839. Precies, daar waar de eerste Nederlandse stoomlocomotief gemaakt is: de Arend. Je maakt kennis met zijn ontwerper en met de allereerste machinist die erop reed. En natuurlijk lopen er nog veel meer treinberoemdheden rond.

Over vaders en moeders hoeven de kinderen zich geen zorgen te maken. Ouderopvang is geregeld.Lopen van museum tot museum hoeft niet op deze zaterdagavond. Speciaal voor deze avond is een Kindermuseumnachtboot ingezet die via de Utrechtse grachten van museum naar museum vaart. Liever geen boot maar over de weg? Maak dan gebruik van de speciale paardentram. Voor meer informatie: www.kindermuseumnacht.nl

Reageer op dit artikel