nieuws

Poëzie in Carré’s Kit Kat CLub

Horeca

Na veertig jaar komt er een nieuwe editie van Poëzie in Carré. Op maandagavond 27 februari staan er wederom 25 toonaangevende dichters op het podium. Het gedichtenfestijn werd voor de eerste keer in 1966 gehouden.

Het wordt volgende week maandag geen herhaling van het programma uit 1966 (dat werd georganiseerd door Simon Vinkenoog), maar een ‘geïnspireerde eigentijdse blik op de Nederlandse geschreven poëzie’ van nu, in het nachtclubdecor van de musical Cabaret. Opvallendste verschil met veertig jaar geleden is dat er nu ook vrouwen meedoen, in totaal tien. Hagar Peeters van poëzietijdschrift Awater en Chris ten Kate van de Poëzieclub organiseren deze editie.

Aan de poëzieavond nemen onder anderen Maria Barnas, Anna Enquist, Eva Gerlach, Astrid Lampe, Neeltje Maria Min, Gerrit Komrij, Gerrit Kouwenaar, Simon Vinkenoog, Thomas Möhlmann, Menno Wigman en Tom Lanoye deel. Ruben van Gogh en Joost Zwagerman presenteren het programma. De avond in 1966 was een mijlpaal in de Nederlandse poëziegeschiedenis: voor het eerst kwam een groot aantal mensen (bijna tweeduizend) bijeen om te luisteren naar het optreden van bekende en minder bekende dichters. Het was het begin van een traditie van poëzieavonden, -nachten en festivals die nu nog steeds springlevend is.

Reageer op dit artikel