nieuws

Restaurant als blikvanger op vliegbasis Soesterberg

Horeca

Spectaculaire horecaplannen op vliegbasis Soesterberg. In de top van een hoge woontoren op 195 meter hoogte moet een draaiend restaurant en een zwembad komen na de sluiting van de militaire luchtvaartbasis.

Dat meldt Zibb.nl/bouw. Het plan is door architect Carel Bense gelanceerd tijdens een meedenkavond over de toekomst van het vliegterrein. De aanwezigen waren gemend in hun oordeel over de maquette die bij het plan van Bense hoort. De toren moet volgens Bense als blikvanger dienen.

Het 195 meter hoge gebouw kleurt moet meekleuren met de jaargetijden. In de toren zijn vliegtuigvleugels verwerkt om te herinneren aan de voormalige functie van het complex. Bense denkt dat het behoud van het omliggende bos betaald kan worden dankzij de verkoop van de maximaal driehonderd appartementen in de toren.

Reageer op dit artikel