nieuws

Restaurant: ‘Honden welkom, kinderen niet

Horeca

Restaurant Boheme in het Duitse Augsburg ligt onder vuur. Eigenaar Peter Degle wil ’s avond geen kinderen in zijn zaak, omdat deze te luidruchtig zijn. Honden daarentegen zijn wel welkom.

Dat meldt de Belgische nieuwssite Het Laatste Nieuws. Degle, zelf vader van twee kinderen, zegt vooral in het belang van de vaste gasten te handelen. ‘Overdag zijn kinderen meer dan welkom, maar ’s avonds krijgen zakenmensen en vaste gasten toch voorrang, en we willen hen het kindergehuil besparen. En in ieder geval moeten kleine kinderen dan toch al lang in hun bed liggen’, aldus Degle.

De zaak kwam aan het rollen toen de 32-jarige Jana Schmid, samen met onder andere haar twee kinderen, de doop van haar kind wilde vieren in het restaurant. ‘Je hoort altijd dat Duitsland meer moet doen voor kinderen. En dan mogen de kinderen niet mee. Ze zouden teveel lawaai maken’, aldus Schmid.

Honden zijn zowel ’s middags als ’s avonds welkom in restaurant Boheme. Schmid: ‘Ik geef toe dat veel mensen de eigenaar gelijk geven. Maar nu word ik afgeschilderd als een slechte moeder die haar kinderen veel te laat in bed legt. Dat terwijl ik enkel de doop wilde vieren. We zouden om half negen al thuis zijn geweest’.

Reageer op dit artikel