nieuws

SV ’t Harde gesommeerd te stoppen met schenken alcohol

Horeca

Voetbalvereniging SV ’t Harde moet per direct stoppen met het schenken van alcohol tijdens kaverjas- en bingoavonden. Dat blijkt uit een brief van de gemeente Elburg aan de voetbalclub waarop de redactie van Zibb.nl/horeca een hand wist te leggen.

In de brief sommeert burgemeester drs. H. Visser dat in de kantine en op het terras van Sportvereniging ’t Harde alleen alcohol mag worden geschonken kort voor, tijdens en een uur na de wedstrijden en trainingen. De gemeente wijst op de op 6 mei 2002 afgegeven vergunning van Sportpark Schenk in ’t Harde.

Elburg werkt getipt door de BEM (Bureau Eerlijke Mededinging) over het schenken van alcohol tijdens de wekelijkse klaverjasavonden en tijdens bingobijeenkomsten. De gemeente biedt het bestuur van Sportvereniging ’t Harde veertien dagen de tijd om hun mening over het verzoek te geven. SV ’t Harde telt zes seniorenteams en komt uit in de derde klasse.

Het is niet de eerste keer dat BEM zijn pijlen richt op sportverenigingen. De horecawaakhond meldde begin dit jaar dat de rechter in Groningen heeft besloten dat de gemeente Zuidhorn controles mag uitvoeren naar ‘illegale cafépraktijken’ in de kantine van voetbalclub Aduard 2000. De gemeente weigerde dit aanvankelijk.

Reageer op dit artikel