nieuws

Toerisme en visserij apart in Scheveningen

Horeca

Toerisme, recreatie en visserij moeten gescheiden blijven in Scheveningen-haven. Dat is beter voor de ontwikkeling van de visserij, vindt de gemeente Den Haag. Het stadsbestuur werkt de komende maanden plannen uit voor de inrichting van de haven, liet ze vrijdag weten.

In de ene variant komen toerisme en recreatie op het Noordelijk Havenhoofd en de visserijbedrijvigheid op het terrein dat vrijkomt door het vertrek van Norfolk Line. In de andere variant is het precies andersom.

Met het behoud van de visserijsector op Scheveningen, die niet wordt belemmerd door toeristische bedrijvigheid, zijn 650 arbeidsplaatsen gemoeid. De sector kan met de geplande investeringen de komende tien jaar met 25 procent groeien, aldus de gemeente.

Reageer op dit artikel