nieuws

Tv op restauranttafel voor eenzame hotelgast

Horeca

Novotel begint met gratis maaltijd-tv voor gasten die alleen aan tafel zitten. Het idee is afgekeken van de luchtvaartindustrie. De nieuwe service is geïntroduceerd in het Novotel Sheffield hotel in Groot-Brittannië.

Gasten van het Britse hotel die alleen zijn, kunnen bij hun tafel in het restaurant de beschikking krijgen over een televisie. Zo kunnen ze tijdens het dineren hun favoriete programma’s volgen en voelen ze zich minder eenzaam. Ook in de lobby van het hotel is het ‘plug-in-systeem’ met headphones en kwaliteitsbeeldschermen te gebruiken.

‘We weten dat gasten die veel alleen reizen vaak restaurants negeren. Met maaltijd-tv worden ze geëntertaind, terwijl andere gasten er zich niet aan storen’, aldus marketingdirecteur Roger Smith van Accor Hotels, de eigenaar van Novotel, op de website van Caterer. Volgens Smith zijn de eerste reacties op de nieuwe servicedienst erg goed. Het is aannemelijk dat er een snelle uitrol plaatsvindt van maaltijd-tv, door Novotel aangeduid als TV Dining.

Reageer op dit artikel