nieuws

Vakbond De Unie komt met klaagsite

Horeca

Vakbond De Unie start een ‘blame en shame’-site. Werknemers kunnen op de klaagsite jammeren over het gedrag van hun werkgever. Dat zegt Jacques Teuwen, voorzitter van De Unie.

‘Het wordt geen populistische virtuele schandpaal’, voegt Teuwen eraan toe in De Telegraaf. ‘We zullen gedegen onderzoek doen naar de klachten met hoor en wederhoor. Onze mensen zijn samen met de Universiteit van Tilburg al heel ver in deze ontwikkeling en ik verwacht dat we de site dit voorjaar lanceren.’

Teuwen bijt in het interview flink van zich af. Het stoort hem namelijk flink dat zijn bond de Zwarte Piet krijgt toegeschoven van andere vakbonden over de huidige cao. De Unie kwam in de zomer van 2005 tot een akkoord met Koninklijk Horeca Nederland over een nieuwe horeca-cao.

‘We leven in een dynamische wereld en zullen ons daar ook naar moeten gedragen. Zo’n Henk van der Kolk van FNV die een cao-politie in het leven wil roepen om de handhaving te controleren. Moskou aan de Noordzee. Nee, dank je feestelijk’, aldus Teuwen.

Teuwen vervolgt: ‘Ik zou koehandel drijven in de polder. Ze roepen maar. Alleen die spookverhalen dat we alleen een cao ondertekenen zodat we een fikse werkgeverspremie opstrijken, irriteren me wel. Wat een onzin. De FNV krijgt op die wijze veel meer binnen. Dan heb ik het over miljoenen’.

Reageer op dit artikel