nieuws

Zieke topman vertraagt beursgang MasterCard

Horeca

Het Amerikaanse creditcardbedrijf MasterCard International gaat later naar de beurs dan was aangegeven. Dit heeft te maken met de ziekte van topman Bob Selander, bij wie prostaatkanker is geconstateerd.

Dit blijkt uit een brief die Selander aan de huidige aandeelhouders van MasterCard heeft geschreven. De bestuursvoorzitter is deze week geopereerd en verwacht begin maart weer op kantoor te kunnen zijn.

Dat is te laat om een beursnotering in het eerste kwartaal te bewerkstelligen, zoals was gepland. De komende maanden mag Selander van zijn doktoren niet al te veel reizen. Een roadshow langs investeerders, nodig voor de beursgang, zal daarom later plaatsvinden.

De in de horeca bekende MasterCard verwacht nu in het tweede kwartaal van dit jaar zijn entree op Wall Street te maken. Het bedrijf wil 2,45 miljard dollar ophalen. Het gaat daarmee om de grootste beursgang sinds mei 2004.

Reageer op dit artikel