nieuws

Zwarte lijst voor blunderende portiers

Horeca

De beveiligingsbranche komt met een zwarte lijst. Portiers en beveiligers die bijvoorbeeld bij een horecazaak in de fout gaan, worden vanaf komende zomer geregistreerd. Dit om te voorkomen dat ze weer aan de slag gaan bij een ander beveiligingsbedrijf.

Dat meldt De Telegraaf. De Vereniging van Particuliere Beveiligingsbedrijven (VPB) gaat het waarschuwingsregister voor haar leden in- en uitvoeren. Het gaat hierbij om een kopie van de zwarte lijst waarmee de Nederlandse detailhandel al werkt.

Momenteel is het zo dat portiers en beveiligers die in de fout gaan eenvoudig kunnen overstappen naar een ander bedrijf. Dit omdat de misstappen niet worden geregistreerd. De beveiligingsbedrijven hangen uit commerciële reden de vuile was niet buiten.

De Vereniging van Particuliere Beveiligingsorganisaties (VPB) is het platform van bedrijven die zich richten op beveiliging en beheersing van risico’s met betrekking tot personen, objecten en bedrijfsvoering. Ruim 90 procent van de 30.000 beveiligingsmedewerkers in ons land is in dienst van een bij de VPB aangesloten beveiligingsbedrijf.

Reageer op dit artikel