nieuws

‘Bier in schoolkantines gewenst

Horeca

Kinderen zouden op school of thuis geen zoete frisdrank moeten drinken, maar licht alcoholisch tafelbier. Daarvoor pleit de vereniging Leuvense Biertherapeuten zaterdag in een interview met het Vlaamse dagblad Het Laatste Nieuws.

‘Tafelbier is een veel beter en gezonder alternatief, want minder gesuikerd’, aldus woordvoerster Ann Frankie van de Biertherapeuten, een organisatie die pleit voor het herstel van oude Belgische biertradities.

Nog ongeveer 2 procent van het in België verkochte gerstennat is tafelbier dat 2 procent of minder alcohol bevat. Volgens Frankie, die thuis is opgevoed met bier, had zij op school vroeger ook de keuze tussen chocomel of tafelbier. Nu wordt in haar ogen te veel zoete frisdrank aangeboden op scholen.

Bier is in haar ogen veel beter. ‘Waarom komt er ’s middags in de schoolkantine geen fles bier meer op tafel’, vraagt zij zich af. Frankie krijgt in de krant overigens meteen kritiek van diverse diëtisten, die vinden dat zij kinderen aan wil zetten tot het drinken van alcoholhoudende dranken.

Reageer op dit artikel