nieuws

Bizarre recordburger van 6,8 kilo

Horeca

Een Amerikaans restaurant heeft ’s werelds grootste hamburger op het menu gezet. Het gaat om een burger van 6,8 kilo. De burger is net zo groot als een autoband. Gasten die binnen vijf uur de onvoorstelbaar grote hamburger naar binnen werken, krijgen 200 dollar.

Dat meldt de Belgische nieuwssite HLN. Bedenker van de reuzenburger is Dennis Liegey van Dennis’ pub in Clearfield, Pennsylvannia. Zijn zaak is inmiddels uitgegroeid tot een toeristische attractie. Uit heel het land, en zelf uit Australië, komen mensen naar zijn zaak om deel te nemen aan de bizarre eetproef.

De hamburger, met de naam Beer Barrel Belly Buster, bevat naast een enorme berg vlees 25 plakken kaas, drie tomaten, twee uien en anderhalve beker met mayonaise, mosterd en ketchup. De burger kost 30 dollar. De ‘held’ die het lukt om dit fastfoodmonster binnen vijf uur naar binnen te werken, krijgt van de restauranthouder 200 dollar, een t-shirt en een eervolle vermelding op de wall of fame van Dennis’ pub.

Reageer op dit artikel