nieuws

Café Volendam ontvangt té veel bezoekers

Horeca

Café Het Gat van Nederland in Volendam was het afgelopen weekeinde gesloten. Op last van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Edam-Volendam moest de deur van vrijdagavond 21.00 uur tot maandagochtend 02.00 uur op slot.

Dat bleek zaterdag uit een bericht in het Noordhollands Dagblad. Het café moest zijn deuren sluiten omdat er volgens de gemeente herhaaldelijk te veel bezoekers binnen waren.

In mei 2005 is de eigenaar van Het Gat al gewaarschuwd dat zich te veel bezoekers in zijn café bevonden. Op zaterdag 25 februari constateerden brandweer en politie dat ongeveer de helft meer dan het toegestane aantal van 180 klanten binnen was. In Volendam wordt na de fatale nieuwjaarsbrand in café Het Hemeltje extra streng gecontroleerd op het naleven van de regels.

Reageer op dit artikel