nieuws

Cateraar schrapt kip tijdens WK Voetbal

Horeca

Bezoekers van wedstrijden tijdens het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland moeten het komende zomer zonder kipproducten doen. Vanwege de vogelgriep heeft cateraar Aramark de kip in de ban gedaan.

Dat zijn cateraar Aramark, het Duitse organisatiecomité en de wereldvoetbalbond FIFA overeengekomen. Dit betekent dat kipburgers, kipsandwiches en andere producten uit het assortiment zullen worden genomen. Niet alleen in de stadions, maar ook rond de VIP-packages.

De Duitse pluimvee-industrie is verbijsterd over het voorstel. Volgens hen wordt er een volstrekt verkeerd signaal afgegeven naar de consument. Zij benadrukken dat het eten van kipproducten volstrekt veilig is en er geen enkele reden is om het product links te laten liggen.

Reageer op dit artikel