nieuws

Celine Purcell van Rembrandt naar My Fair Lady

Horeca

Celine Purcell, die een contract had getekend om in de Rembrandt-musical van Henk van der Meydens Stardust Theatre B.V. de rol van Hendrickje Stoffels te gaan spelen, gaat Eliza Doolittle doen in My Fair Lady van Stage Entertainment van Joop van den Ende. Dat heeft Henk van der Meyden maandag desgevraagd laten weten.

‘Het is waar dat wij Celine Purcell al gecontracteerd hadden voor één van de drie vrouwenrollen in Rembrandt De Musical. Stage Entertainment bood haar daarna de rol aan van Eliza in My Fair Lady.’ ‘In goed overleg hebben wij haar daarvoor toestemming gegeven. Voor haar rol in Rembrandt De Musical hebben wij echter een geweldige oplossing gevonden, waar wij als Stardust Theatre zeer gelukkig mee zijn. Haar naam zullen wij binnenkort bekend maken’, aldus Van der Meyden maandag.

Rembrandt De Musical, waarmee ook Stardust het vierhonderdste geboortejaar van de grote schilder viert, gaat op 15 juli in première in het Amsterdamse Carré. Henk Poort speelt de titelrol in het evenement met honderd medewerkenden. De regie is Frank van Laecke. Rembrandt de Musical kost 8 miljoen euro en belooft groots van opzet te worden. Voor buitenlandse bezoekers worden vertaalvoorzieningen getroffen.

My fair Lady gaat op 5 november in première in Apeldoorn en is daarna in 26 Nederlandse theaters te zien.
Van den Ende dubt intussen nog over de opvolger van The Lion King, die deze zomer stopt in zijn theater in Scheveningen. Kanshebbers zijn Mary Poppins, Tarzan en Wicked.

Reageer op dit artikel