nieuws

Gijzeldrama Tulip Inn voorbij

Horeca

Een Tulip Inn Hotel in Brussel is afgelopen weekend het decor geweest van een gijzelingsdrama. Een 55-jarige man hield sinds zaterdagmiddag zijn tweejarige dochter in gijzeling in het hotel. De gijzeling beëindigde zondagochtend rond 11.30 uur zonder bloedvergieten.

Dat heeft de politie van Brussel zondagmiddag meegedeeld. Volgens de Brusselse officier van justitie Degryse hield de man zijn dochter vast om voor haar medische verzorging in België af te dwingen. Het kind lijdt aan een hartkwaal.

Over de nationaliteit van de man is nog niets bekend. De communicatie met hem vond plaats in het Engels. Hij wilde meerdere keren overleg plegen met de moeder van het kind, die zich in Polen bevindt.

De man zou van joodse origine zijn, omdat op de achtergrond een rabbijn aanwezig was om mee te werken aan de onderhandelingen met de gijzelnemer. Uiteindelijk kon de politie overgaan tot een geweldloze overmeestering, nog voordat de rabbijn met de man had gesproken.

Hij had op zijn kamer in het Tulip Inn hotel in het centrum van de stad overigens geen wapens verborgen. Eerder had hij gedreigd de kamer op te blazen. In verband daarmee werden hotel en omgeving zaterdagmiddag al ontruimd.

Volgens officier van Justitie Degryse was er wel degelijk sprake van een gijzeling, omdat de man voorwaarden had gesteld aan zijn overgave. Hij is aangehouden voor verhoor. Het kind is overgebracht naar een ziekenhuis. Het zou in goede gezondheid verkeren.

Reageer op dit artikel