nieuws

Horecabehartiger neergeschoten

Horeca

Oud-horecaondernemer Theo Kaandorp uit Uitgeest is bij een gewapende overval op zijn woning neergeschoten. Kaandorp kwam vorig jaar in het nieuws toen hij de horeca in de Noord-Hollandse plaats behartigde in een conflict over een tapvergunning tijdens een internationaal voetbaltoernooi.

Bij de overval is ook zijn 16-jarige zoon gewond geraakt, zo meldt De Telegraaf. Maandagavond om acht uur stormde een overvaller de villa van Kaandorp binnen na eerst te hebben aangebeld. Bij de worsteling die vervolgens ontstond, schoot de overvaller om zich heen.

Kaandorp kwam vorig jaar juli in het nieuws na dreigementen. Onbekenden bedreigden hem vanwege zijn strijd tegen een tapvergunning van een internationaal voetbaltoernooi. Kaandorp trad daarbij op als horeca-ambassadeur. Hij beëindigde zijn inbreng direct, toen drie mannen voor zijn deur stonden. Ook ontving hij sms’jes waarin gedreigd werd zijn huis ‘in de fik te steken’.

Na een loopbaan als horecaondernemer stapte Kaandorp enige tijd geleden over naar het onroerend goed. Of de aanslag iets te maken heeft met zijn nieuwe werkomgeving of een relatie heeft met de eerdere dreigementen van vorig jaar, is niet bekend.

Reageer op dit artikel