nieuws

Hotellerie juicht om Disney

Horeca

Disneyland opent een groot amusementenpark in Shanghai. Voor de hotellerie aan de Chinese kust is dit goed nieuws. Verwacht wordt dat Disney een magneet is voor de regio en zorgt voor een flinke toeristische groei in en om Shanghai.

De komst van Disneyland naar de Chinese miljoenenstad is bevestigd door ceo Robert A. Iger van het Amerikaanse miljoenenconcern Disney. Een maand geleden verklapte de burgemeester van Sjanghai, Han Zheng, al de komst van het pretpark.

Lokale media in China melden dat het park nabij de drukke vlieghaven Pudong Airport komt. Shanghai Disneyland zal bijna vier keer groter worden dan Hong Kong Disneyland. De bouw van het gigantische park gaat meer dan drie jaar duren. Waarschijnlijk krijgt de Shanghai Lujiazui District Group een groot belang in het park van Walt Disney Company.

De Aziatische regio telt op dit moment twee parken van Disney, één in Hong Kong en één in Japan. Deskundigen verwachten dat de komst van Shanghai Disneyland met name de binnenlandse markt aanzwengelt. Daarnaast heeft het een positief effect op de regionale bezoekers uit Taiwan, Japan en Zuid-Korea. Wanneer Chinezen door het park reislustiger worden, bestaat de kans dat ze ook eerder Europa aandoen.

Reageer op dit artikel