nieuws

HSMAI lid Esther Raats Zakenvrouw van het jaar 2006!

Horeca

Bij de 25e uitverkiezing van de Zakenvrouw van het Jaar is Esther Raats-Coster, directeur-eigenaar van Bandridge Europe, gekozen tot Zakenvrouw van het Jaar 2006. Ze kan haar uitverkiezing amper geloven. ‘Ik knijp regelmatig in mijn arm, maar het is waar. Een droom is uitgekomen. Ik voel me vereerd dat ik nu de boodschap van zakenvrouw mag uitdragen. Dat vrouwelijke ondernemers niet onderdoen voor hun mannelijke tegenvoeters’ , vertelt Esther.

Esther werd door een management buy-out eigenaar van Bandridge Europe, een leverancier van accessoires voor audio en video voor zaken als Dixons, It’s, Expert en Mediamarkt. ‘Wij verbinden alles met of zonder snoer’, licht de kersverse Zakenvrouw toe. De afgelopen anderhalf jaar voegde haar onderneming liefst 326 nieuwe producten aan het assortiment toe. Er wordt vanuit het 6.000 m² grote magazijn in Oud-Gastel aan zo’n 45 landen geleverd. De omzet bedraagt 31,5 miljoen euro. Het bedrijf, waarvan het hoofdkantoor in Leiden staat, heeft behalve in Nederland ook verkoopkantoren in Brazilië, België, Zwitserland en Egypte. Er zijn 110 mensen werkzaam, van wie een kwart vrouw is.

De Zakenvrouw van het Jaar rolde in 1997 op verzoek van haar vader George Coster in zijn bedrijf Micro-Mel Nederland, een groothandel in audio- en videoaccessoires, waar toen 35 mensen werkten. Zij begon onderaan de ladder als verkoopassistente, maar ergerde zich al spoedig aan de door het bedrijf ‘gemiste kansen’. Zij groeide al snel door tot commercieel directeur en nam in 1999 het roer van haar vader over. Zij verzeilde in Bandridge Europe omdat haar vader daarin samenwerkte met partners uit België, Zwitserland en het Verenigd Koninkrijk. De reden van samenwerking was gezamenlijke inkoop, één catalogus en verpakking. In 2003 vroegen de aandeelhouders haar Bandridge Europe over te nemen en verder te commercialiseren. ‘Ik had een takje, maar nam een complete boom over’, lacht Esther Raats-Coster. Haar positieve uitstraling en lach zijn typische kenmerken van haar. Het woord ‘neen’ bestaat niet. Haar levensmotto is meer: ‘Ik ben er nu toch, dus ga ik voor het hoogst haalbare.’

Reageer op dit artikel