nieuws

Koninklijk predikaat voor mosselleverancier

Horeca

Schaal- en schelpdierenbedrijf Prins & Dingemanse mag zich koninklijk noemen. De oester- en mosselkweker uit Yerseke heeft het predikaat ‘koninklijk’ ontvangen uit handen van burgemeester Huisman van Reimerswaal.

Het predikaat ‘koninklijk’ wordt uitgereikt op voorspraak van de Commissaris van de Koningin en de burgemeester. Om in aanmerking te komen voor het predikaat moet een bedrijf een belangrijke plaats innemen in haar vakgebied, van landelijke betekenis zijn en ten minste honderd jaar bestaan.

De Prins Groep BV, zoals het bedrijf officieel heet, voldoet aan de bovenstaande eisen. Het bedrijf bestaat inmiddels 125 jaar en behoort bij de Europese marktleiders als leveranciers van schaal- en scheldieren. Het bedrijf werd in 1880 opgericht door Jacobus Prins.

Reageer op dit artikel