nieuws

Kroegbaas: ‘Holleeder perste mij af

Horeca

De Alkmaarse kroegbaas Leon van der Helm zegt te zijn afgeperst door de onlangs opgepakte Heineken-ontvoerder Willem Holleeder. Na wijlen Willem Endstra is Van der Helm, eigenaar van café Oud Bruin in Alkmaar, de eerste persoon die in het openbaar melding maakt dat hij onder zware druk is gezet door Holleeder.

Dat schrijft De Telegraaf. Van der Helm zou door Holleeder zijn gedwongen om uit een vastgoedproject in de Spaanse badplaats Marbella te stappen. Holleeder verzocht Van der Helm zijn aandeel voor de helft van het geïnvesteerde vermogen te verkopen, aldus de ochtendkrant.

Kopstoten
Van der Helm deed zijn mededeling op de televisiezender Talpa. Hij vertelde dat Holleeder hem persoonlijk bezocht in Spanje. ‘Willem kwam naar me toe, dat ging met kopstoten gepaard’, aldus Van der Helm, die zelf in opspraak is geraakt in Alkmaar. De burgemeester van Alkmaar trok de vergunning van Oud Bruin in omdat er sprake zou zijn van verdachte medefinanciers.

Willem Holleeder werd in de nacht van 29 op 30 januari opgepakt op verdenking van afpersing en mishandeling van vastgoedhandelaren. In 1983 was Holleeder één van de ontvoerders van biermagnaat Freddy Heineken en diens chauffeur Ab Doderer. Hij werd hiervoor veroordeeld tot elf jaar gevangenisstraf.

Reageer op dit artikel