nieuws

Opening nieuwste attractie Efteling uitgesteld

Horeca

Attractiepark de Efteling bouwt momenteel nog aan de nieuwste attractie, genaamd De Vliegende Hollander. Deze 20 miljoen euro kostende attractie is geheel in eigen huis ontwikkeld en volgens de Efteling, uniek in zijn soort.

In 1678 voer het VOC-schip Den Hollander op eerste paasdag uit. De planning van de Efteling was er daarom op gericht om ook de attractie op eerste paasdag (16 april) te openen.De Efteling meldt nu dat vanwege de complexiteit van De Vliegende Hollander, waarin een achtbaan gecombineerd wordt met een darkride, een walkthrough en een splash, er meer tijd nodig is. ‘Op dit moment is niet bekend hoeveel extra tijd het testen, afstellen, inregelen en borgen van de veiligheid van de attractie gaat kosten. Er dient rekening gehouden te worden met minimaal zes weken vertraging’, aldus de Efteling.Via de Efteling-site wordt iedereen op de hoogte gehouden van de openingsdatum.

Reageer op dit artikel