nieuws

Restaurant ex-prostituees failliet

Horeca

Het is vijf ex-prostituees niet gelukt om hun restaurant Overtoom in Amsterdam rendabel te maken. De vrouwen van de tv-serie Uit het Leven op Talpa staan weer op straat.

Dat meldt Het Parool. De vrouwen moesten binnen drie maanden Overtoom winstgevend maken. Wanneer dat lukte, mochten ze het Amsterdamse horecabedrijf voortzetten. Een woordvoerder van Talpa laat weten dat de vrouwen niet aan de opdracht hebben voldaan.

Temperamentvol
Volgens Talpa zagen de vijf ex-prostituees het zelf ook niet meer zitten. ‘Ze wilden niet met z’n vijven doorgaan. Het zijn allemaal temperamentvolle vrouwen en op zakelijk gebied verliep de samenwerking niet optimaal. Ieder gaat nu haar eigen weg.’

Het was al enige tijd duidelijk dat restaurant Overtoom het niet zou halen. ‘Er was nogal wat verzuim van de meiden, waardoor we geregeld externe krachten moesten inhuren om het restaurant draaiende te houden. Bovendien was de zaak maar drie dagen in de week open. Dat is ook niet goed voor de winstgevendheid.’

Job Cohen
Aan de publiciteit rondom restaurant Overtoom heeft het niet gelegen. Nog voor de opening stonden wekenlang de kranten vol over de komst van het restaurant. Tijdens de opening kwam zelfs burgemeester Job Cohen opdraven om de vrouwen succes te wensen met hun horeca-avontuur.

Reageer op dit artikel