nieuws

Ridderfestijn in Kasteel Hoensbroek

Horeca

Tijdens Pinksteren, zondag 4 en maandag 5 juni vindt het Ridderfestijn plaats in en rond het Zuid-Limburgse Kasteel Hoensbroek. Het Ridderfestijn is een middeleeuws evenement voor jong en oud. In een groot ridderkampement zie je het leven in de Middeleeuwen.De ridders laten het historische leven zien in een 15e eeuws tentenkampement. Er wordt gekookt, gegeten en geruzied. Geniet van de prachtige historische kleding, kanonnen en andere wapens, tenten en attributen.

Ook oefenen de ridders met middeleeuwse wapens als zwaarden, hellebaarden, pieken, knijp- en haakbussen. Extra spectaculair dit jaar zijn de zwaardexercities, de demonstraties van de boogschutters en heuse kanonschoten.

Verder is het kasteel te bezichtigen. Er zijn meer dan veertig prachtig ingerichte kasteelvertrekken, zoals de Balsael, de eeuwenoude kerker en de Geheime Kamer moet worden gevonden. In de Kasteelhoeve van Kasteel Hoensbroek wordt voor de inwendige mens gezorgd.Voor meer informatie over tarieven en openingstijden kijk op kasteelhoensbroek.nl

Reageer op dit artikel