nieuws

Snoep op Britse scholen taboe

Horeca

Britse scholieren kunnen vanaf september op school geen snoep meer kopen. Verse groenten en fruit moeten op iedere school verkrijgbaar zijn. Dat heeft de School food trust bepaald.

De maatregelen hebben ook betrekking op drankjes. Alleen flesjes water, magere melk, vruchtensappen en zuiveldrankjes met minder dan vijf procent suiker mogen verkrijgbaar zijn. Bovendien is kuntsmatige zoetstof alleen toegestaan in koffie en thee.

De maatregelen hangen samen met de actie die tv-kok Jamie Oliver op touw heeft gezet voor een gezonder eetpatroon op school. Cateringmedewerkers in Groot-Brittannië klagen steeds luider over de invloed van Jamie Oliver. Volgens het cateringpersoneel zorgt het anders koken op scholen voor veel meer werk.

Reageer op dit artikel