nieuws

Stadsschouwburg Nijmegen scant toegangsbewijzen

Horeca

De Nijmeegse Stadsschouwburg is het eerste theater in Nederland dat toegangskaartjes voor de voorstelling scant. Daarmee komt een einde aan het traditionele afscheuren van een controlestrookje, aldus directeur A. Krielen van Keizer Karel Podia, waar de schouwburg onderdeel van is.

De schouwburg probeerde het speciaal voor Keizer Karel Podia ontwikkelde barcodesysteem woensdagavond uit bij de landelijke première van de musical Fame. Bij die voorstelling waren negenhonderd bezoekers aanwezig.

Keizer Karel Podia loopt volgens Krielen sinds 1997 voorop bij het elektronisch bestellen en afhandelen van toegangskaartjes. Tot nu toe was het echter nog steeds noodzakelijk om per e-mail bestelde kaartjes af te drukken en op te sturen naar de besteller, omdat de kaartjes per se een scheurstrookje moesten hebben. Het verzenden van een elektronisch besteld kaartje kost de bezoeker 0,45 eurocent.

Met het nieuwe systeem kunnen mensen thuis een kaartje uitprinten. Daarop staat een barcode, die aan de deur van de schouwburg wordt gescand. Keizer Karel Podia wil in het nieuwe theaterseizoen alleen nog kaartjes met barcode gaan gebruiken, aldus Krielen.

Reageer op dit artikel