nieuws

Toerisme naar Europa dreigt in slop te raken

Horeca

Europa dreigt achterop te raken bij het aantrekken van toeristen uit de rest van de wereld. Weliswaar groeit het aantal toeristen uit andere werelddelen nog steeds, maar andere bestemmingen trekken meer nieuwe reizigers aan.

De Europese Unie moet daarom de promotie van zichzelf als vakantiebestemming beter gaan coördineren en een gezamenlijke promotie voeren. Dat zijn de conclusies die Europees Commissaris Verheugen (ondernemingsbeleid) dinsdag heeft getrokken uit een interne studie.

Hij wil een beter gebruik van gelden uit de Europese steunfondsen voor achtergebleven regio’s om het toerisme in en naar Europa te verkopen. Om vooral Amerikaanse toeristen aan te trekken, is ook de nieuwe website www.visiteuropa.com gepresenteerd. Vooral kleine bedrijven zijn actief in de Europese toeristische sector, die werk biedt aan acht miljoen personen.

Reageer op dit artikel