nieuws

Turijnse hoteliers slaan slaatje uit spelen

Horeca

Hotels in Turijn hebben tijdens de Olympische Winterspelen forse prijsverhogingen doorgevoerd. Voor een kamer die normaal zo’n 100 euro kost, vroegen de Italiaanse hoteliers al snel meer dan 200 euro.

Dat blijkt uit een klein onderzoek van Van Spronsen & Partners horeca-advies. Het onderzoeksbureau belde diverse hotels in Turijn tijdens het afsluitende weekend van het grote winterevenement. Vooral driesterrenhotels hadden hun kamerprijzen flink verhoogd met veelal meer dan 100 procent. Viersterrenhotels hanteerden gemiddeld een opslag van 46 procent.

Van Spronsen & Partners horeca-advies deed kort voor de spelen onderzoek naar de beschikbaarheid van hotelkamers. Daar kwam onder meer uit dat tijdens het openingsweekend nagenoeg alle hotels in een straal van honderd kilometer rond Turijn volgeboekt waren. Het onderzoek vond plaats door telefonische enquête en het raadplegen van de populaire boekingssites Bookings.nl, Expedia.nl en Hotelbook.com.

Reageer op dit artikel