nieuws

Zware boete dreigt voor cateraar

Horeca

In Raalte is commotie ontstaan over cateraar Joop van den Enk van cateringbedrijf At your service. De cateraar mag niet langer horeca-activiteiten ontplooien op straffe van een dwangsom van maximaal 50.000 euro.

Dat meldt De Stentor. Cateringbedrijf At your service is gevestigd op het bedrijventerrein De Zegge in de Overijsselse stad. Het geldende bestemmingsplan biedt slechts ruimte voor één horecabedrijf. Dat is het bedrijf De Leeren Lampe.

At your service verzorgt ook feesten op de huidige locatie, door het gedogen van de gemeente. Van den Enk wil graag doorgaan met zijn horeca-activiteiten en denkt zelfs aan uitbreiding. Hij wil dat de gemeente het bestemmingsplan aanpast, zodat hij ruimte krijgt voor zijn plannen.

Officieel stopt de gemeente per 1 juli met het gedoogbeleid. De cateraar diende eind vorig jaar hiertegen een bezwaarschrift in. Dat leidde tot een hoorzitting voor de commissie bezwaarschriften, die op 14 februari is gehouden. De commissie concludeerde dat het Raalter college ‘terecht en op goede gronden’ heeft besloten tot het opleggen van een dwangsom. Van den Enk hoopt op betere geluiden van de gemeenteraad.

Reageer op dit artikel