nieuws

Art Partner van start

Horeca

Art Partner is van start gegaan met twee succesvolle partnerships. Van Doorne (advocaten, notarissen en fiscalisten) en KPMG gaan ieder de samenwerking aan met een jonge kunstenaar. KPMG vond een Art Partner in Annemiek Vera (1981), Van Doorne zag in Machteld Aardse (1972) de ideale Art Partner. KPMG en Van Doorne brengen hiermee als eerste bedrijven hun maatschappelijke betrokkenheid en waardering voor creativiteit en jong talent middels Art Partner tot leven. Voor vijf andere bedrijven worden momenteel kunstenaars geselecteerd.

Art Partner is het nieuwste initiatief van Stichting Art Initiatives, waarin kunstenaars en bedrijven een vruchtbaar partnerschap aangaan. Zo helpen bedrijven jonge kunstenaars zich in twee tot drie jaar tot ‘ondernemend kunstenaar’ te ontwikkelen. Op hun beurt profiteren bedrijven van de creativiteit, inventiviteit en kunstzinnigheid van de kunstenaar. Art Partner stimuleert hiermee kennisuitwisseling, netwerkvorming en samenwerking tussen kunstwereld en zakenwereld. Doelstelling voor 2006 is om minimaal 30 succesvolle partnerships te realiseren.Een inmiddels gerealiseerd initiatief is het in augustus 2005 gehouden Art-for SAILArt-for-SAIL

Reageer op dit artikel