nieuws

België gaat strijd aan met illegale tickethandel

Horeca

Tele Ticket Service zet vandaag, vrijdag 7 april een eerste stap in de strijd tegen de woekerhandel in tickets. Bezoekers van de Holiday on Ice-show ‘Fantasy’ moeten bij het binnenkomen van het Antwerps Sportpaleis hun ticket laten scannen.

Op 17 maart sloten minister van Economie Marc Verwilghen, concertorganisator Live Nation en ticketverkoper Tele Ticket Service een ‘gentleman’s agreement’ over de woekerhandel in tickets. Zij legden een gedragscode vast die van toepassing zal zijn op concerten en evenementen met een hoog risico op illegale doorverkoop van tickets tegen woekerprijzen. Eén van de maatregelen is dat tickets voortaan een barcode zullen meekrijgen zodat illegaal verhandelde tickets vlot herkend kunnen worden. Toegangskaarten mogen immers niet doorverkocht worden zonder de toestemming van de organisator of de ticketverdeler. Tickets die op het internet doorverkocht worden, zullen ongeldig worden gemaakt. Als een scanner aan de ingang van het evenement een geweigerde barcode herkent, mag de bezitter van het ticket er niet in.

Ook bij de concerten van de Rolling Stones en Robbie Williams wordt dit controlesysteem getest. Bedoeling is dat het controlesysteem volledig klaar is tegen 29 juni, de dag waarop Rock Werchter van start gaat.

Reageer op dit artikel