nieuws

Festa Cariba presenteert Alberto ‘Molote’ Muñoz Martinez

Horeca

Festa Cariba Organising verwelkomt Alberto ‘Molote’ Muñoz Martinez als nieuwkomer bij de entertainment groep.Martinez werd geboren in Havanna Cuba. Hij begon zijn internationale carrière bij het beroemde Orquesta Revé.

Vervolgens werkte hij mee aan belangrijke projecten bij het Nationale Radio en Televisie Orkest van Cuba en het concert waarmee de band Irakere zijn Grammy behaalde in 1990. Bekend werd hij echter als trombonist en jongeling bij de tournees van de wereldberoemde Buena Vista Social Club, van de onlangs overleden Ibrahim Ferrer. Hij ontving hiervoor een gouden CD.

Inmiddels speelde hij bij de Afro Cuban All Stars. In 2001 vestigde Alberto zich in Nederland en bracht hier zijn eerste solo album “Mucho Molote” uit. Naast bestsellers als ‘Chan Chan’ gaat deze musicus géén experiment uit de weg en laat hij Cubaanse muziek samenvloeien met Afro-roots en Spaanse flamenco. Getuige zijn laatste project Cuban Descarga.

Reageer op dit artikel