nieuws

Grootste cruiseschip uitgevaren

Horeca

Het grootste cruiseschip ter wereld, The Freedom of the Seas, is dinsdag voor het eerst uitgevaren. Met ongeveer vijfhonderd passagiers aan boord verliet het 158.000 ton zware schip de Duitse haven Hamburg om naar de Noorse hoofdstad Oslo te varen.

The Freedom of the Seas is eigendom van de maatschappij Royal Caribbean Cruises. Het schip is zes meter korter dan de Queen Mary 2, maar is wel 15 meter breder. The Freedom of the Seas kan 4400 passgiers vervoeren tegen 2620 voor de Queen Mary II.

Het nieuwe cruiseschip zal na de reis naar Oslo in Southampton aanmeren en daarna de Atlantische Oceaan oversteken. Op weg naar de thuishaven Miami doet het schip ook New York aan. THe Freedom of the Seas is in Finland gebouwd. In Hamburg zijn de laatste werkzaamheden aan het schip verricht.

Reageer op dit artikel