nieuws

Monaco aan de Maas wordt Bavaria City Racing

Horeca

Bavaria wordt voor drie jaar hoofdsponsor van het race-spektakel in Rotterdam. Tot nu toe stond het evenement bekend onder de naam Monaco aan de Maas, maar vanaf dit jaar is de naam: Bavaria City Racing.

Organisator Rotterdam Racing wil samen met Bavaria het evenement naar een hoger niveau tillen. ‘Met de naamsverandering is het mogelijk om het evenement in de toekomst ook in andere steden en landen te laten plaatsvinden en kunnen we inhaken op de internationale interesse voor ons concept’, aldus Herman Vaanholt van Rotterdam Racing. Peer Swinkels van Bavaria noemt de samenwerking met dit spectaculaire evenement een logische keuze. ‘Bavaria is bier met lef, voor mannen met lef! Samen met de organisatie willen wij de racefans in Nederland deze zomer weer een unieke belevenis bieden.’

Voor de editie van 20 augustus dit jaar heeft het Williams F1-team al toegezegd te komen. Dat is te danken aan partner Shavers dat sinds 2006 official sponsor is van het Williams F1 team. Welke coureur er door Williams wordt afgevaardigd is nog niet bekend; waarschijnlijk wordt het Nico Rosberg of Mark Webber. Christijan Albers, die op 18 april de nieuwe naam Bavaria City Racing onthulde, verzekerde ook van de partij te zijn.

Nieuw dit jaar is het ‘Burning Rubber gala’dat op de zaterdag voor het evenement plaatsvindt. Ook nieuw is dat de route start op de Willemsbrug over de Maas. Het grootste deel van het parcours is weer gratis toegankelijk voor het publiek. Voor de tribunes direct langs het parcours zijn kaarten te koop

Reageer op dit artikel