nieuws

Scottish & Newcastle koopt Europees deel Foster’s

Horeca

Scottish & Newcastle, de grootste bierbrouwer van Groot-Brittannië, koopt de Europese activiteiten van het Australische drankenconcern Foster’s. De koopprijs bedraagt 750 miljoen Australische dollar (443 miljoen euro), zo staat in een verklaring die de twee concerns dinsdag hebben uitgegeven.

Foster’s wordt gezien als de meest vooraanstaande wijnleverancier ter wereld nadat het vorig jaar voor omgerekend 1,8 miljard euro de Australische wijnproducent Southcorp had overgenomen. Het concern was al partner van Scottish & Newcastle. Foster’s liet weten dat de opbrengst van de verkoop de inkomsten die het anders uit de Europese activiteiten zou hebben gekregen, aanzienlijk overtreft. Scottish & Newcastle meent goed te kunnen profiteren van de merknaam Foster’s

Reageer op dit artikel