nieuws

Toerisme Dahab rekent op snel herstel

Horeca

De economische schade voor hotels, restaurants en barretjes in de Egyptische badplaats Dahab lijkt mee te vallen. Relatief weinig toeristen besluiten de toeristische plaats te verlaten, na de bloedige aanslagen van maandagavond waarbij 23 mensen om het leven kwamen.

Direct na de aanslagen regende het korte tijd annuleringen. Al snel verdwenen de opzeggingen en lijkt de badplaats het toeristische ritme weer snel te hebben opgepakt. Dahab onderscheidt zich van andere badplaatsen langs de kust door de prima duikfaciliteiten. Veel buitenlandse duikers lijken dan ook de bloedige aanslagen in een café, restaurant en supermarkt alweer te zijn vergeten.

De Egyptische politie heeft gisteren tien mensen opgepakt, die worden verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen. Volgens een Egyptische veiligheidsbeambte bevinden zich computerexperts onder de gearresteerde personen. De verantwoording van de aanslag is nog niet opgeëist.

Reageer op dit artikel