nieuws

VVV’s openen webwinkels

Horeca

De eerste VVV-webwinkel in Gelderland en Overijssel in de lucht. Gestart is met de winkel van het Achterhoeks Bureau voor Toerisme. In de loop van deze en volgende week worden ook de winkels van Veluwe, Twente, Salland, Kop van Overijssel en Overijssels Vechtdal gelanceerd. De winkels zijn gekoppeld aan de drukbezochte VVV-internetsites. Die zijn op het net te vinden onder www.vvvplaatsnaam.nl. De ontwikkeling van de webwinkels is een initiatief van het Gelders Overijssels Bureau voor Toerisme (GOBT) en de Regionale Bureaus voor Toerisme (RBT’s) in beide provincies.

De internetsites kennen alle een uniform ontwerp met gelijke zoekmethodes, gebaseerd op een gezamenlijke toeristische databank. Ook bij de ontwikkeling van de webwinkels is voor de gezamenlijke weg gekozen. Het uiterlijk van de winkels is gelijk, het assortiment is uiteraard aangepast op de lokale c.q. regionale situatie. GOBT-projectleider Erwin Akkerman: “Iedere deelnemende VVV beheert zelf de eigen webwinkel. Uitgangspunt is snel en simpel. Zowel voor de beheerder als voor de consument. Wanneer de sitebezoeker zijn keus voor een product heeft gemaakt kan hij ook direct on-line de betaling regelen. Snel en simpel.”

Reageer op dit artikel