nieuws

De Aftrap van Xsaga zet Concertgebouw op z’n kop

Horeca

Om de Robeco-zomerconcerten in het Concertgebouw een nieuwe impuls te geven besloot de organisatie een openingsevenement te organiseren. De concertreeks werd op 21 juni geopend met De Aftrap: het begin van de zomer én de dag van Nederland-Argentinië. Merkcommunicatiebureau Xsaga werd gevraagd de productie voor het evenement in handen te nemen. Dat leidde uiteindelijk tot een vol Concertgebouw met veel oranje en blauw-wit in de zaal, voetbal op een groot scherm, tango, Trijntje en Carel Kraayenhof.

In samenspraak met Robecoontwikkelde Xsagain enkele maanden het gewaagde concept: voetbal in het klassieke Concertgebouw. De sfeer in de grote zaal was dan ook ‘zeer bijzonder’ te noemen. Met af en toe “Holland, Holland!”, zacht Argentijns gezang en een biertje tijdens de wedstrijd werd een sfeer gecreëerd die alleen de bezoekers kunnen navertellen.

Het grote scherm werd na afloop van de wedstrijd gebruikt voor beelden tijdens het concert. Absoluut hoogtepunt van de avond was de prachtige tango, waarbij de bezoekers live beelden te zien kregen van een danspaar op het museumplein. De passionele dans werd uitgevoerd met een bal, waarbij het balgevoel van het dansende paar beter was dan tijdens de wedstrijd. De uitzending van het openingsevenement op Nederland 1 trok ruim 150.000 kijkers.

In de volgende FZ een verslag van het voortraject voor De Aftrap: een gesprek met Maarten den Ottolander (Robeco) en Patrick Roubroeks (Xsaga).

Reageer op dit artikel