nieuws

Dit seizoen geen Vliegende Hollander meer in de Efteling

Horeca

De directie van de Efteling heeft besloten de nieuwste en grootste attractie, De Vliegende Hollander, dit seizoen niet meer in gebruik te nemen. Het was de bedoeling om deze aanwinst dit seizoen te openen, maar vanwege de complexiteit van de attractie is meer tijd nodig dan gepland. Ronald van der Zijl, directievoorzitter van de Efteling: ‘Dit is écht balen. De afgelopen maanden hebben onze medewerkers dag en nacht gewerkt om de attractie voor het publiek te kunnen openen.

De teleurstelling bij hen en ons is bijzonder groot nu blijkt dat voor een bepaald gedeelte van de baan méér tijd nodig is’.

Zo’n 10 jaar geleden moest de Efteling de opening van topattractie Droomvlucht een jaar uitstellen. Toen duurde het langer omdat de Efteling niet tevreden was met het gewenste transportsysteem.

‘Achtbanen kun je uit een catalogus kopen, maar we bouwen liever zelf unieke attracties’, aldus Ronald van der Zijl. ‘We kiezen daarmee niet voor de makkelijkste weg en weten dus nooit helemaal wat we gaandeweg de bouw tegenkomen’.De Vliegende Hollander, een combinatie van een walkthrough, darkride, een achtbaan, een watercoaster en een splash, kost ruim 20 miljoen Euro.

Reageer op dit artikel