nieuws

Groningse Vera beste muziekpodium

Horeca

Vera in Groningen is uitgeroepen tot het beste muziekpodium. De winnaar kreeg het IJzeren Podiumdier woensdag uitgereikt tijdens een gala in het Zwolse Hedon van de Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals (VNPF), die de verkiezing sinds 1997 organiseert. Beste directeur is Cor Schlösser van de Amsterdamse Melkweg en beste programmeur is Robert Meijerink van Doornroosje in Nijmegen. Noorderslag/Eurosonic mag zich het beste festival noemen. Paard van Troje in Den Haag won met ‘No Risk Ticket’ in de categorie beste marketingcampagne.

De VNPF heeft een speciale prijs in het leven geroepen om personen of organisaties te eren die zich de afgelopen jaren verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse popsector. Deze Lifetime Achievement Award ging naar de website www.3voor12.nlvan de VPRO. Een onafhankelijke jury nomineerde drie kanshebbers in elke categorie. De VNPF-leden brachten vervolgens hun stem uit.

Reageer op dit artikel