nieuws

Horeca wijkt voor appartementen

Horeca

In Hoogeveen zullen waarschijnlijk zes horecabedrijven verdwijnen. Een groot deel van de horeca in de Hoofdstraat Noord maakt over een jaar plaats voor een appartementencomplex met winkelruimte. Dat heeft Combine Bedrijfstransacties uit Dronten bevestigd.

Deze projectontwikkelaar heeft al vijf horecabedrijven gekocht. Na sloop van de panden wil de nieuwe eigenaar een woon /winkelcomplex van de grond tillen. Er komen maximaal dertig appartementen, met op de begane grond winkels.

Aan de voorkant van het complex komen vrij exclusieve koopappartementen. “Wat aan de achterzijde komt, staat nog niet vast”, zegt woordvoerder Rob van der Bruggen.

Volgens de zegsman wordt Combine Bedrijfstransacties eind deze maand formeel eigenaar van de Big Bull, De Bagatel, Cafetaria Noordeinde, La Diva en het door brand verwoeste Festivo. Over de mogelijk aankoop van bar dancing/kegelcentrum ‘d Oale Heerdt wordt nog overlegd.

Reageer op dit artikel