nieuws

Luxueus resort in Spanje mag naam Cruijff niet meer gebruiken

Horeca

Voetballegende Johan Cruijff wil dat het luxueuze resort Mosa Trajectum aan de Spaanse kust stopt met het gebruik van zijn naam en foto. Het vijfsterren-vakantiepark van een Nederlandse projectontwikkelaar noemt zichzelf Golf & Sports Resort Johan Cruyff en beschikt over een Johan Cruyff atletiekbaan. Op de website en in folders prijkt zijn foto.

Volgens de oud-voetballer gaat het inmiddels zo slecht met het park, dat hij er niet langer mee geassocieerd wil worden. Dat bleek dinsdag tijdens een kort geding voor de rechtbank in Amsterdam.

Cruijff verbond in 2001 zijn naam aan het park in het Spaanse Murcia, waar 1500 villa’s en appartementen en een golfbaan zouden worden gebouwd. Volgens zijn advocaat is het resort vijf jaar later nog steeds een grote bouwput, voldoet het park niet aan de gewekte verwachtingen en regent het klachten van huiseigenaren over de kwaliteit.

Reageer op dit artikel