nieuws

Meer concerten in PSV Stadion

Horeca

In de toekomst zullen er vaker concerten worden gegeven in het Philips Stadion in Eindhoven. Dat is de conclusie van PSV-directeur Rob Ribbers. Dit weekeinde wist Guus Meeuwis 105.000 bezoekers naar zijn drie concerten te trekken. ‘We hadden zondag direct een stadionbezetting van 85 procent’, vertelt Ribbers enthousiast. Voorafgaand aan het concert konden bezoekers op grote schermen de WK-wedstrijd Nederland – Servië en Montenegro bekijken. ‘Het was super!’, aldus Ribbers, die zelf alle drie concerten heeft bijgewoond.

‘Wel kwamen er klachten binnen over de geluidskwaliteit in het stadion. Daar kijken we serieus naar, maar ik heb al begrepen van de geluidstechnici dat het bij ons al beter is dan in menig ander stadion in Nederland’, aldus de PSV-directeur.

Het was voor het eerst sinds 1995 dat er een concert werd gegeven in het Eindhovense stadion. Het muziekspektakel van Guus Meeuwis werd gezien als een test om te zien of het stadion daar geschikt voor is. ‘De grasmat heeft het gehouden, de inkomsten zijn goed. Het was tot nu toe een groot succes’, besluit Ribbers die al uitkijkt naar een nieuwe optreden volgend jaar.

Ook het management van Meeuwis kijkt tevreden terug op de drie concertdagen. Het is nog niet zeker of de artiest volgend jaar opnieuw het podium in het Philipsstadion zal betreden. ‘We gaan binnenkort evalueren’, zegt manager Mark Hofstede die spreekt over een fantastische sfeer. ‘Guus zelf hoort graag wanneer hij hier weer een concert mag geven.’

Reageer op dit artikel