nieuws

Meisjes dol op horeca

Horeca

Maar liefst 78 procent van de meisjes vindt het leuk tot erg leuk om in de horeca werkzaam te zijn. Bij de jongens is 66 procent. Dit blijkt uit enquêtes die het Horeca Branche Instituut hield tijdens de zogenoemde MyChoice Road Show die op 50 vmbo-scholen plaatsvond.

Op de vraag: ‘Waar denk je aan bij horeca?’ antwoorden de meeste leerlingen: bediening, kok, cafébar en restaurant. Een minderheid dacht ook aan zaken als catering, snackbar, disco en hotel. De meer dan 5000 scholieren gaven aan overwegend positief te staan tegenover de horeca.

De leerlingen hebben dit schooljaar door de MyChoice Roadshow kennisgemaakt met de mogelijkheden en onmogelijkheden van het horecavak. Basisschoolleerlingen werden bereikt met een kinderkooktheater.

De MyChoice Road Show, schooljaar 2005/2006, werd afgelopen woensdag afgesloten met een feestelijke prijsuitreiking. In restaurant Fifteen te Amsterdam overhandigde Ben van Beurten (chefkok Fifteen) de hoofdprijs van de kennisquiz van de MyChoice Road Show aan klas 2E van de Sancta Maria Mavo uit Den Bosch.

Voor mbo-leerlingen gaat het Horeca Branche Instituut in september van start met RightWay Tour. Die tour bevestigt mbo-leerlingen in hun keuze voor de horeca en stimuleert hen na te denken over carrièremogelijkheden. Door de instroomcampagne krijgen leerlingen van jong tot oud informatie over de horeca.

Reageer op dit artikel