nieuws

Prins Willem Alexander reikt Koning Willem I Prijs 2006 uit

Horeca

Tijdens een exclusieve gala-avond op vrijdag 23 juni jl. bijgewoond door hooggeplaatste gasten uit de politiek, maatschappelijke organisaties en het bedrijfsleven heeft Prins Willem Alexander, erevoorzitter van de Koning Willem I Stichting, de prestigieuze ondernemingsprijs uitgereikt aan ASML. Medefinalisten waren de Efteling, Fugro en Ophtec. De organisatie van het evenement was in handen van Eventions.

De Koning Willem I Prijs is de nationale ondernemingsprijs van Nederland. Een eervolle prijs die eens in de twee jaar wordt uitgereikt aan de onderneming die uitblinkt in ondernemingsschap. De Koning Willem I Stichting kent de prijs toe met actieve steun van het Ministerie van Economische Zaken. De stichting en de prijs zijn in 1958 in het leven geroepen op initiatief van De Nederlandsche Bank en een aantal aan het bedrijfsleven verbonden organisaties met als doel de nationale economie van nieuwe impulsen te voorzien. De Koning Willem I Stichting heeft voor jaargang 2006 vernieuwingen doorgevoerd die de prijs aantrekkelijker maken voor een bredegroep ondernemingen. Daarbij ligt nadruk op de selectiecriteria durf, daadkracht,doorzettingsvermogen en innovatie.

Reageer op dit artikel