nieuws

Quote Challenge gaat verder als The Challange 2006

Horeca

De autorally, bekend onder de naam Quote Challenge, wordt dit jaar gehouden onder de naam The Challenge 2006. De tocht, die op zondag 3 september begint, trekt door Rusland en duurt acht dagen. In totaal doen er 55 (120 personen) voornamelijk Nederlandse teams mee. Vorig jaar leek de rally te stranden omdat hoofdsponsor Quote zich terugtrok uit de tocht voor rijkaards. Een van de redenen hiervoor was het overlijden van een deelnemer. ‘We kunnen dit niet langer meer verantwoorden’, zei Quote-hoofdredacteur Jort Kelder toen.’Dat is in het heetst van de strijd gezegd. We zijn als vrienden uit elkaar gegaan. Quote vond het na vier jaar wel mooi’, zegt organisator Sjoerd van Stokkum. De rally vond voor dit jaar voldoende nieuwe sponsors.

Of Van Stokkum ook de komende jaren het evenement kan organiseren, is niet zeker. ‘Het is iedere keer weer vechten om het voor elkaar te krijgen’, zegt hij. Aan de trip doen ‘echte autofreaks’ mee die met hun ‘speeltje’ leuk willen toeren. ‘Het is geen race’, benadrukt Van Stokkum, ‘want we rijden niet op tijd. Het enige dat de mensen eigenlijk kunnen winnen is een prijs voor het origineelste thema waarin het team rijdt.’ De inschrijfprijs is 10.000 euro voor twee personen. De kosten voor de rally liggen rond 1 miljoen euro.

De race naar Sint Petersburg kent grote namen uit de autowereld. Zo rijdt er een negen meter lange Hummer mee, een Mercedes-McLaren SLR, een Porsche Carrera GT, een Lamborghini Gallardo Spyder, een Ferrari F430, een Aston Martin DB9 en een Maybach. Ter voorbereiding heeft de organisatie de route al twee keer gereden. Half juli gaat de club voor een derde keer om te zorgen voor een ‘geoliede challenge’.”

Reageer op dit artikel