nieuws

RAI krijgt van gemeente ‘heiloze’dagen

Horeca

De RAI heeft van de gemeente Amsterdam dertig ‘heiloze’ dagen gekregen om in alle rust congressen te organiseren die geen hinder ondervinden van de werkzaamheden aan de Noord-Zuidlijn. Het congres- en evenementencentrum mag in een jaar tijd zelf die dertig dagen uitkiezen, zei directeur Henk van Veldhuizen van het Projectbureau Noord-Zuidlijn dinsdag.

De RAI ligt aan het Europaplein in het zuiden van Amsterdam, waar aannemers druk aan het werk zijn voor de bouw van een ondergronds metrostation. Vooral het intrillen van platen zorgt voor lawaai bij het naastgelegen congrescentrum. ‘Het is lastig congressen te organiseren als de glazen in de ramen rinkelen’, aldus de woordvoerder van de RAI. ‘Het is vervelend als de hele zaal ademloos naar een spreker luistert en het gebouw staat te trillen.’ Door de speciale regeling met de gemeente Amsterdam wordt op de dertig gekozen dagen niet geheid of getrild en kunnen congressen volgens planning gewoon doorgaan. Bij beurzen heeft de RAI minder last van de bouwwerkzaamheden.

Reageer op dit artikel