nieuws

Samenwerking Van Abbemuseum en Muziekcentrum Frits Philips

Horeca

Het Van Abbemuseum en Muziekcentrum Frits Philips in Eindhoven gaan intensief samenwerken. Ze willen zo de Brabantse stad cultureel sterker op de kaart zetten in binnen- en buitenland. De directeuren van de instellingen tekenden dinsdagmiddag de samenwerkingsovereenkomst. Het museum en het muziekcentrum gaan samen producties doen en afzonderlijke activiteiten op elkaar afstemmen, waardoor ze elkaars projecten een meerwaarde geven. De afgelopen jaren hebben de culturele instellingen zich al steeds meer internationaal laten gelden.

Het grote publiek krijgt de samenwerking in september volgend jaar voor het eerst duidelijk te zien in een tiendaagse manifestatie, waarmee de instellingen het culturele seizoen 2007-2008 inluiden. De hele binnenstad van Eindhoven is dan het werkgebied van lokale, nationale en internationale artiesten die op het grensvlak van muziek en beeldende kunst opereren. Zij belichten tijdens het evenement met performances, installaties en objecten ‘nieuwe en vernieuwende dimensies van beeld en geluid, een geluidenroute’. Voor 2008 staat de tentoonstelling Heartland op het programma, die samenvalt met de verkiezingen in de Verenigde Staten. De bedoeling van de expositie is inzicht te geven in de visuele cultuur van de ‘Red States’ in het Noord-Amerikaanse Midden-Westen. De samenwerking krijgt ook gestalte tijdens het tweejaarlijkse Tromp Internationaal Muziekconcours & Festival.

Reageer op dit artikel