nieuws

Starwood Bicycle Challange levert €240.000 voor Unicef

Horeca

Binnen 24 uur van Amsterdam naar Brussel fietsen. Dat was de uitdaging van de Starwood Bicycle Challenge, die heeft plaatsgevonden op 3 en 4 juni jl. 57 teams en 286 deelnemers van Starwood-hotels uit Europa, Afrika, het Midden-Oosten én van Unicef startten bij de Passengers Terminal in Amsterdam waar Unicef ambassadeur Sir Roger Moore het startschot gaf. Het doel was om zoveel mogelijk geld op te halen voor wees- en straatkinderen in Ethiopië.

Alle deelnemers van de Starwood Bicycle Challenge hebben zich laten sponsoren, op deze manier is er maar liefst €240.000 ingezameld. De fietstocht van de Passengers Terminal in Amsterdam naar het Rogierplein in Brussel is 360 km lang en is in estafette-vorm afgelegd. Elk team bestond uit zes personen die elk driemaal twintig kilometer moesten afleggen.

Roeland Vos, President Europa, Afrika en Midden-Oosten van Starwood Hotels & Resorts: ‘De Starwood Bicylcle Challenge is een belangrijk initiatief voor ons naast onze reguliere ‘Check Out for Children’-actie. Met de fietstocht steunen wij Unicef en helpen zo 6.000 kwetsbare Ethiopische kinderen aan voedsel en kleding. 600 leden van jongerenclubs profiteren van hun inkomen en leren uit de activiteiten die ze opzetten, zoals een zaakje voor reparatie en verhuur van fietsen, een klein winkeltje of een bedrijfje voor houtbewerking. We hebben één hotel in Ethiopië, het Sheraton Addis, met dit project kunnen we iets terugdoen voor de lokale gemeenschap daar.’

Reageer op dit artikel