nieuws

Zilveren Haring’ voor Herman Finkers

Horeca

Tijdens de Twentse Haring Primeur op Landgoed De Wilmersberg in De Lutte, op woensdag 14 juni, is de ‘Zilveren Haring’ uitgereikt aan Herman Finkers. Het Comité Twentse Haring Primeur heeft besloten Finkers deze waarderingsprijs uit te reiken, omdat hij “Twente positiefkritisch en op een geloofwaardige wijze profileert bij brede lagen van de Nederlandse bevolking”.

De verscheidenheid van de door hem gebruikte uitingen is daarbij, volgens het comité, bewonderenswaardig en dwingt respect af. “Met liefde en betrokkenheid voor het sociaal-culturele en religieuze leven in Twente toont Finkers de rest van Nederland het wezen van de samenleving van deze regio”, vervolgt het comité. De bijbehorende oorkonde, die Herman Finkers ontving uit handen van comitévoorzitter Bram Hulshof, is naast het Nederlands uiteraard ook in het Twents gesteld. In 2005 was mevrouw J.M.G. Schreijer – Pierik de eerste, die als waardering voor haar voortdurende positieve inzet voor Twente, de ‘Zilveren Haring’ in ontvangst mocht nemen.

De Twentse Haring Primeur 2006 op De Wilmersberg werd eerder uitgesteld omdat de kwaliteit van de haring nog niet voldoende was op de oorspronkelijke geplande datum van 30 mei.

Reageer op dit artikel